Pandža: Velika mi je želja biti dio reprezentacije na SP

Intervju za poljski Sport Fakt

Pandža: Velika mi je želja biti dio reprezentacije na SP

Za kratko vrijeme Boris Pandža stekao je status prvotimca u poljskom Gornik Zabrju. Iako se dosta kasno priključio timu Gornika, Pandža je odmah na prvim utakmicama pokazao da će biti veliko pojačanje za drugoplasirani tim Ekstraklase Poljske.

U intervjuu za poljski Sport Fakt Pandža je govorio o novom klubu, kao i naravno o reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

„Boris Pandža jedan je od dva igrača iz poljskog prvenstva koji bi trebali igrati na Svjetskom prvenstvu u Brazilu narednog ljeta,“ uvodna je rečenica u tekstu o našem reprezentativcu koji je iskazao zadovoljstvo zbog potpisa za Gornik.

„Najvažnije je da sam zdrav i da igram. Po dolasku u Gornik imao sam malih problema, ali sada je sve uredu. Sljedećih nekoliko mjeseci je izuzetno važno za mene. Moram se dobro pripremiti kako za utakmice u poljskom prvenstvu tako i za reprezentaciju. Moja velika želja je biti dio reprezentacije na Svjetskom prvenstvu,“ kazao je Pandža poljskim kolegama.

O svom novom klubu Pandža je govorio biranim riječima. Gornik je nakon 21 kola drugoplasirani tim na tabeli sa pet bodova manje od lidera Legije.

„Prezadovoljan sam što sam tu, ekipa koju sam zatekao je kvalitetna. Dosta naših igrača su reprezentativci što dodatno govori o individualnim kvalitetima naših igrača. Gladni smo pobjeda i uspjeha. Ukoliko zadržimo ovaj tim na okupu imamo priliku osvojiti prvenstvo, dok dosta nade polažemo i na Kup u kojemu smo eliminisali Legiju.“

Upitan da prokomentariše kvalitet poljske Ekstraklase, Pandža je odgovorio:

„U ovoj ligi svako svakoga može pobijediti, ne postoji ekipa koja je potpuno dominantna. Kvalitet je na pristojnom nivou i siguran sam da bi u budućnosti poljski klubovi mogli napraviti bum u evropskim takmičenjima.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.