Pandža zabio i Genku, Mechelenu bod

Bh. reprezentativac u sjajnoj formi

Pandža zabio i Genku, Mechelenu bod

E. Škorić

Bh. reprezentativni stoper Boris Pandža igra preporođeno od ovog ljeta, odnosno od angažmana u belgijski Mechelen. Njegova momčad večeras je remizirala u derbiju sa Genkom (2:2), a bivši stoper Hajduka strijelac je drugog pogotka na utakmici.

Ugodno iznenađenje belgijskog šampionata u dosad deset odigranih kola svakako je Pandžin Mechelen. Oni su večeras, u okviru prvog susreta 10. kola Jupiler lige, uspjeli osvojiti jedan bod na svom Argos Oil stadionu, što je svakako veliki rezultat obzirom da im je u goste došao vodeći Genk koji još uvijek nema poraza (osam pobjeda i dva remija).

Mechelenu je za vodstvo bilo potrebno svega 12 minuta, kada je Kevin Geudens matirao Courtoisa na golu gostiju iz Genka. Pandža je najprije "požutio" u 16. minuti, a onda u 36. minuti postigao pogodak za, činilo se tada, senzaciju domaćih.

Ipak, samo minut kasnije gosti su smanjili preko izraelskog reprezentativca Elianiva Barde, a do konačnih 2:2 stigli su u petoj minuti nastavka. Eric Benoit Matoukou, ganski stoper u redovima Genka, pogodio je mrežu Renarda.

Sigurno da je ovaj bod sa Genkom dobro došao Mechelenu, posebno kada se uzme u obzir da su prošlog vikenda "potopljeni" kod Anderlechta (0:5).

Dodajmo još kako je na klupi za rezervne igrače u redovima Mechelena, svih 90 minuta, sjedio Boubacar Dialiba, nekadašnji tamnoputi napadač Željezničara.


Jupiler liga Belgije, 10. kolo:
Mechelen - Genk 2:2 (Geudens 12, Pandža 36/ Barda 37, Matoukou 50)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.