Pandži 68 minuta u trijumfu Mechelena

Play-off u Belgiji

Pandži 68 minuta u trijumfu Mechelena

Edmir Škorić

Nogometaši Mechelena ostvarili su prvu pobjedu u play-offu Jupiler lige Belgije za nastupe u Evropskoj ligi (grupa A).

Nakon dva poraza, Mechelen je u trećoj utakmici play-offa stigao do prve pobjede i zadržao kakve-takve šanse da na kraju izbori Evropu. S 2:1 su porazili Leuven.

Domaći igrači su nakon pola sata igre imali 2:0 prednost. Prvo je Wannes van Tricht u 15. minuati savladao gostujućeg golmana Thomasa Kaminskog. Jaime Ruiz je u 31. minuti povisio na 2:0. Uspjeli su gosti u osmoj minuti nastavka preko Jordana Remaclea iz penala smanjiti na 2:1.

Bh. reprezentativac Boris Pandža igrao je do 68. minute, te je zaradio i javnu opomenu. Zbog nedavne operacije koljena u redovima Mechelena nije bilo Boubacara Dialibe.

U drugoj utakmici 3. kola play-offa za EL u grupi A snage su odmjerili Cercle Brugge i Lierse, a taj susret završen je bez pobjednika.

Kada je u pitanju grupa B, Waregem je s 2:1 savladao Beerschot, dok je rezultatom 1:1 okončan duel Monsa i Lokerena.


Play-off za Evropsku ligu, grupa a, 3. kolo:

Mechelen - Leuven 2:1 (Van Tricht 15, Ruiz 31/ Remacle 53 - penal)
Cercle Brugge - Lierse

Grupa B:

Mons - Lokeren 1:1 (Sawaneh 32/ De Ceulaer 67)
Waregem - Beerschot 2:0 (Serwy 31, Leye 68)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.