Pandži 90 minuta, težak poraz Mechelena

PSG nadigrao Belgijance

Pandži 90 minuta, težak poraz Mechelena

Edmir Škorić

Bh. reprezentativac Boris Pandža odigrao je svih 90 minuta za svoj novi klub na gostovanju kod PSG-a, u prijateljskoj utakmici. Mechelen je na kraju poražen rezultatom 4:0.

Parižani su bili daleko bolja momčad, a uz sve to, trener Antoine Kombouare je od prve minute izveo najjači sastav. Pored Armanda, Makelelea, Giulyja, Hoaraua i Kežmana, igrali su još novajlije Bodmer, te Nene. Prvi došao ovog ljeta iz Lyona, a drugi iz Monaca.

Upravo Nene je u 16. minuti matirao Renarda za vodstvo PSG-a, a do kraja prvog dijela je Jallet povisio na 2:0. Rezervisti Sessegnon i Erding su u nepunih pet minuta (53. i 58.) riješili pitanje pobjednika.

I dok je Kombouare izvršio sve izmjene, trener Mechelena napravio je svega dvije izmjene. Iz igre su izašli Destorme i Buyens, a priliku je dao Vidarssonu, te Geudensu.

PSG - Mechelen 4:0
(Jallet 39, Nene 16, Sessegnon 53, Erding 58)

PSG: Edel - Makonda, Armand, Camara, Jallet - Nene, Bodmer, Makelele, Giuly - Kežman, Hoarau.

MECHELEN: Renard - Ghomsi, Van Hoevelen, Pandža, Chen - Mununga, Soeters, Buyens, Gorius, Nong - Destorme.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti