Pandži 90 minuta u porazu Mechelena

Pandži 90 minuta u porazu Mechelena

Okončana je prva utakmica 15. kola belgijske Jupiler lige, a Mechelen našeg reprezentativca, Borisa Pandže, izgubio je rezultatom 3:2 od Standarda.

Standard je na svom Maurice Dufrasne stadionu dočekao Mechelen, naših Borisa Pandže i Boubacara Dialibe. Mohamed Tchite je već u 12. minuti donio prednost domaćoj ekipi. Do kraja prvog poluvremena, rezultat se nije mijenjao, da bi u drguom poluvremenu bila viđena prava golijada.

Gohi Cyriac je udvostručio prednost domaće ekipe u 61. minuti. Slavlje domaćih još nije završilo, a De Witte je smanjio, već u 63. minuti. Na novi pogodak se čekalo do 74. minute, a tada je za domaće pogodio Luis Seijas. Sve što su gosti postigli do kraja, bio je utješni pogodak Sergija Oliveire, za konačnih 3:2.

Standard je ovom pobjedom skočio na treće mjesto ligaške tabele, dok je Mechelen ostao na 11. poziciji. Naš Reprezentativac, Boris Pandža, odigrao je cijelu utakmicu u porazu svog tima, dok je bh. internacionalac, Boubacar Dialiba, susret odgledao sa klupe.

Jupiler liga, 15. kolo:
Standard - Mechelen 3:2 (Tchite 12, Cyriac 61, Seijas 74 / De Witte 63, Oliveira 78)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.