)
Pandži bod, Mravac slavio na gostovanju

Fudbalsko prvenstvo Belgije

Pandži bod, Mravac slavio na gostovanju

Adnan Beganović

Večerašnjim utakmicama kompletirano je 8. kolo belgijskog fudbalskog prvenstva u kojem je Mechelen našeg Borisa Pandže pred svojim navijačima remizirao sa Cercle Bruggeom.

Mechelen je sjajno otvorio susret i već u 5. minuti golom Wilmeta došao je do vodstva, a samo 7 minuta kasnije Gorius je udvostručio prednost domaćina. Međutim, fudbaleri Cercle Bruggea nisu se predavali i u drugom dijelu su uspjeli doći do izjednačenja. Na 2:1 smanjio je Acheampong u 62. minuti, da bi 10 minuta kasnije Renato Neto pogodio za konačnih 2:2.

Zulte Waregem je pred svojim navijačima u jako lijepoj fudbalskoj predstavi svladao Germinal (4:3), za koji je svih 90 minuta odigrao nekadašnji bh. reprezentativac Adnan Čustović. Sva tri gola za Germinal je postigao brazilski internacionalac Junior Nagrao, dok su strijelci za Waregem bili Sterckx, Matton, N'For i Traore.

Westerlo, za koji je svih 90 minuta odigrao bh. reprezentativac Adnan Mravac, svladao je na gostovanju ekipu Kortrijka (2:1), dok je Lokeren u čijem sastavu zbog povrede nije bilo Sulejmana Smajića, bio bolji od Genta (3:2).

Club Brugge je bez većih problema trijumfovao protiv Eupena (4:0), dok je Anderlecht osvojio samo bod na gostovanju kod Liersa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti