Pandžin Gornik u ludoj završnici do nove pobjede

Poljska, 12. kolo

Pandžin Gornik u ludoj završnici do nove pobjede

Gornik Zabrzje našeg Borisa Pandže trijumfovao je večeras na domaćem terenu protiv Slask Wroclawa rezultatom 3:2 u utakmici koja je imala izuzetno uzbudljiv kraj.

Ništa nije naslućivalo da će Gornik večeras upisati novu pobjedu i makar za kratko zasjesti na čelo tabele u Poljskoj. Najbolji pojedinac u redovima pobjedničkog tima Portugalac Marco Paixao pogodio u 22. i 34. minutu za neočekivano vodstvo gostiju.

Ipak u drugom poluvremenu Gornik ubacuje u brzinu više. Prvo su smanjili preko Sobolewskog na otvaranju drugog poluvremena, da bi u sudijskoj nadoknadi ludi finiš golovima za veliki trijumf začinili Bartosz i Nakoulma.

Boris Pandža na terenu je proveo svih devedeset minuta u domaćem timu. Ovim trijumfom Gornik će prenoćiti kao lider na tabeli Ekstraklase.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti