Pandžin Mechelen lider nakon pet kola

Belgijska Jupiler liga

Pandžin Mechelen lider nakon pet kola

Edmir Škorić

Večeras su odigrane prve utakmice 5. kola belgijske Jupiler lige. Iako je na svom terenu ispustio dva boda (remizirao sa St. Truidenom), Mechelen bh. reprezentativca Borisa Pandže trenutno je vodeći tim prvenstva.

Mechelen je, dakle, na svom terenu odigrao bez golova (0:0) utakmicu sa St. Truidenom. Identiničnim rezultatom je okončan i duel Anderlechta i Zulte-Waregema. Bodove su podijelili i Cercle Brugge, te Lokeren, odigravši 1:1.

Domaće pobjede ostvarili su Standard i Charleroi. Standard je golom Pieronija (57.) bio bolji od Kortrijka, dok je Charleori golovima Kaye i Serwyja savladao Eupen. Osim toga, gosti su kraj dočekali sa deset igrača. Naime, Camara je u 66. minutu zaradio crveni karton.

Belgijska Jupiler liga, 5. kolo:
Anderlecht - Zulte-Waregem 0:0
Standard - Kortrijk 1:0
Charleroci - Eupen 2:0
Mechelen - St. Truiden 0:0
Cercle Brugge - Lokeren 1:1

Nedjelja:
Westerlo - Club Brugge (18:00)
Gent - Germinal (20:30)
Genk - Lierse (20:30)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti