Panić fenomenalan u porazu Azotyja nakon sedmeraca od Wisle

Jubilej Nikole Prcea

Panić fenomenalan u porazu Azotyja nakon sedmeraca od Wisle

D. Rakanović

Ekipa Azotyja, za koje nastupaju bh. rukometaši Nikola Prce i Marko Panić, u fantastičnom meču u Pulawyju bila je nadomak senzacije protiv Wisle u petom kolu poljske Super lige, ali je nakon neriješenog rezultata u regularnom dijelu (24:24) meča, ekipa Wisle koja je redovni učesnik Eurolige bila bolja nakon izvođenja sedmeraca (26:30). 

Marko Panić igrao je kao u transu. U jednoj od najboljih utakmica karijere postigao je nevjerovatnih 11 pogodaka iz samo 13 pokušaja. Nikola Prce postigao je tri pogotka i to u odlučujućim momentima u drugom poluvremenu. Prce je na ovoj utakmici stigao do jedinstvenog jubileja, postigao je 500 golova u dresu Azotyja. 

Na drugoj strani u redovima Wisle nije bilo bh. reprezentativca Marka Tarabochije zbog povrede.

Ovo je, ipak, veliki uspjeh za momčad Azotyja, jer se, prema pravilima poljske Super lige, za neriješen rezultat dobijaju dva boda. Uspjeh je time veći jer je ovo prvi neriješen rezultat protiv Wisle nakon 15 uzastopnih poraza. 

Azoty-Puławy – Wisła Orlen Płock 24:24 (10:12) sedmerci 2:4

Azoty-Puławy: Bogdanov 1, Dupjachanec – Panić 11, Prce 3, Gumiński 2, Jurecki 2, Kowalczyk 2, Kuchczyński 1, Podsiadło 1, Skrabania 1, Łyżwa, Kasprzak, Titow, Grzelak, Orzechowski.

Orlen Wisła Płock: Wichary, Morawski – Ivić 9, Mihić 4, Daszek 4, M. Gębala 2, T. Gębala 2, Duarte 1, Obradović 1, Żabić 1, De Toledo, Krajewski.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi