Panić tvrdi da je nevin, ali je dao izjavu

Bh. sudija umiješan u namještanje utakmica?

Panić tvrdi da je nevin, ali je dao izjavu

Bosanskohercegovački sudija Novo Panić prošle se sedmice nalazio na ispitivanju u Švajcarskoj zbog sumnji da je učestvovao u namještanju utakmica.

Naime, njemački mediji objavili su informaciju da je Novo Panić primio 50.000 eura od Marija C, hrvatskog državljanina optuženog da je rukovodio kladioničarskom mafijom od strane tužilaštva u Bochumu. Panića se sumnjići da je primio novac kako bi uticao na ishod utakmice mladih reprezentacija Švajcarske i Gruzije, odigrane 18. novembra ove godine.

"Čuo sam sve te navode jutros. Ja garantujem da nemam veze s tim. Demantujem  sve navode da sam na bilo koji način umiješan u namještanje utakmica", rekao je u telefonskom razgovoru za SportSport.ba Novo Panić.

Jeste li se nalazili u Švajcarskoj na ispitivanju?

"Ne bih o tome. Bio sam u Švajcarskoj gdje sam dao izjavu i to je sve što ću reći", kaže Panić.

Poznajete li Marija C za kojeg se tvrdi da vam je dao novac za namještanje utakmice?

"Rekoh vam, ne želim komentarisati", dodao je Panić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.