Paniću crveni karton

Sudija uklonjen sa liste nominovanih na Idolu nacije

Paniću crveni karton

U izboru za najboljeg fudbalera Bosne i Hercegovine Idol nacije, za najboljeg sudiju u BiH bio je nominovan i Novo Panić, čiju smo nominaciju bili prisiljeni povući.

Naime, kako je potvrđena informacija da se protiv Panića vodi istraga u vezi sa navodima da je primio 50.000 eura za namještanje utakmice, odlučili smo povući nominaciju ovog sudije sa liste sa najboljeg bh. sudiju u 2009. godini.

"Čim se pojavila osnovana sumnja, dakle kada su ozbiljne institucije pokrenule istragu, odlučio sam skinuti Panića sa liste nominovanih, u konsultaciji sa Organizacionim odborom Idola nacije. Ja kao selektor Idola nacije za najboljeg bh. sudiju ne želim da u izboru učestvuje Panić. Da se razumijemo, zaista ne želim ovim reći da je Panić kriv, ali on je sudija protiv kojeg se trenutno vodi istraga i ne bi se trebao naći na spisku za najboljeg sudiju BiH. U našem fudbalu se dešavaju kontraindikacije, da se pojedinci optuže, pa i osude, a da prođu nekažnjeni i da ostanu na svojim funkcijama. Međutim, pošto je Idol nacije izbor koji ima najbolje namjere, a čiji sam ja idejani tvorac, zajedno sa portalom SportSport.ba, mislim da je najbolje da Panića, koji je prošle godine zaslužio nagradu za najboljeg sudiju, skinemo sa liste nominovanih. Iskreno se nadam da će Panić dokazati svoju nevinost, jer novi skandal našem fudbalu, koji je ionako na staklenim nogama, mogao bi dodatno urušiti njegov ugled", rekao je glavni i odgovorni urednik lista Sport Centar Bakir Tiro, selektor u Idolu nacije za najboljeg sudiju Bosne i Hercegovine.

"Kako bi sačuvali dignitet izbora Idola nacije, svako ko se nalazi pod bilo kakvom istragom ne može biti na listi nominavnih. Iz tog razloga, Novo Panić je ukolnjen sa liste za najboljeg sudiju Bosne i Hercegovine", kazao je urednik portala SportSport.ba i predsjednik žirija Mirza Dautbegović.

Kolegij Idola nacije i SportSport.ba se složio sa kolegom Tirom, te je sudija Novo Panić jednoglasnom odlukom uklonjen sa liste za najboljeg sudiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti