Pantelić: Svjestan sam da me očekuje težak zadatak

Novi šef struke Zvijezde 09

Pantelić: Svjestan sam da me očekuje težak zadatak

Samir Mlaćo

Dragan Mićić nije više trener Zvijezde 09, a njega će na klupi kluba iz Etno sela “Stanišići” zamjeniti Miodrag Pantelić.

Do promjene na mjestu šefa stručnog štaba drugoplasiranog tima Prve lige RS je došlo zbog obaveza Dragana Mićića u stručnom štabu mlađih reprezentacija Srbije, koje nije mogao uskladiti sa vođenjem prvog tima Zvijezde 09, pa je uprava kluba munjevito reagovala i na njegovo mjesto imenovala bivšeg asa Vojvodine i Crvene Zvezde Miodraga Pantelića. U Etno selu “Stanišići” Miodrag Pantelić je radio kao trener omladinskog pogona, a u dosadašnjoj karijeri obavljao je i dužnost sportskog direktora Vojvodine.

"Svjestan sam da me očekuje težak zadatak, jer je cilj kluba plasman u Premijer ligu BiH. To je sigurno veliki izazov, a za mene je velika čast da sa klupe vodim Zvijezdu 09, koja je jedan odlično organizovan klub. Odlično poznajem ekipu, jer sam već pet mjeseci u klubu i radio sam sa prvim timom, pa neće biti većih problema sa adaptacijom", rekao je Pantelić.

Za pomoćnike u stručnom štabu Zvijezde 09 imenovani su Nebojša Đekanović i Dejan Pantelić, dok je savjetnik u stručnom štabu Milan Đuričić-Đumi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti