Pantić Igokeu zamijenio Hemofarmom

Pojačanja za Hemofarm

Pantić Igokeu zamijenio Hemofarmom

KK Hemofarm je finalizirao dogovore sa dvojicom novih igrača koji će od naredne sezone igrati pod dirigentskom palicom Željka Lukajića. To su pojačanja na centarskim pozicijama Đorđe Gagić i Mladen Pantić. Kada je u pitanju ovaj drugi igrač, interesantno je to da je Pantić prošle sezone igrao u Igokei sa kojom je učestvovao i u finalu doigravanja našeg košarkaškog prvenstva.

Nema nikakve sumnje da je Lukajić dobro upoznat sa kvalitetom koju može pružiti Mladen Pantić. U ovom igraču Hemofarm je dobio kvalitetnog, iskusnog i izrazito korisnog igrača na pozicijama u reketu igrališta.

Pantić je finale play-off-a protiv Širokog TT Kabel (3:1 u seriji za Širokobriježane) igrao sa slomljenim nosem i zaštitnom maskom na licu. I u takvim stanju pružao je respektabilne partije. U onoj četvrtoj utakmici u Širokom Brijegu postigao je 18 poena, u drugoj 12. Ovaj 208 cm. visoki igrač u karijeri je nastupao još za Atlas, Albu, FMP, Kavalu i Radnički.


Đorđe Gagić (210 cm) je prošle sezone igrao za crnogorski Mornar i u 11 utakmica u 12 minuta prosjeka na terenu postizao 3,3 poena i 3,4 skoka. Ako uzmemo u obzir da je Gagić 20-godišnjak i da je Pantić već iskusan košarkaš, onda se možda i u ovome nazire želja Lukajića da na parketu ove sezone ima jednu mladu ekipu kombinovanu sa iskustvom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.