PAO I AEK u mrtvoj utrci za Ligu prvaka

Grčka fudbalska liga

PAO I AEK u mrtvoj utrci za Ligu prvaka

Adnan Beganović

U okviru 4. kola doigravanja za Eurokupove u grčkom fudbalskom prvenstvu, AEK našeg Dušana Bajevića bio je bolji od PAOK-a (3:1), a Panathinaikos od Larise (1:0). 

Panathinaikos je došao i do četvrte pobjede u doigravanju za Eurokupove. Jedini pogodak za Panathinaikos postigao je Moon u 68. minuti susreta na asistencuju nekadašnjeg napadača Hajduka, Ante Rukavine.

"Princ sa Neretve" i njegov AEK došli su do važnih bodova u borbi za Ligu prvaka. AEK je bio bolji od PAOK-a (3:1). Strijelci za momčad Duška Bajevića bili su Djebbour u 9., Blanco u 39. i Chalkias u 60. minuti, dok je počasni pogodak za PAOK postigao Ivić u 35. minuti susreta.

Dva kola prije kraja ove mini lige Panathinaikos je vodeći sa 12 bodova, dok AEK ima bod manje i po svemu sudeći susret u podsljednjem 6. kolu između ova dva kluba odlučit će ko će pored Olympiacosa predstavljati Grčku u Ligi prvaka naredne sezone. Drugoplasirana momčad doigravanja za Eurokupove direktno će ući u novoformiranu Evropa ligu.

Grčka Superliga, doigravanje za Eurokupove:
Larisa – Panathinaikos 0-1
AEK – PAOK 3-1

Poredak: Panathinaikos 12, AEK 11, PAOK 6, Larisa 0

Potražite više informacija na temu Super League:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.