Pao prvi otkaz u Manchester Unitedu
(Foto: EPA)

Otpušten trener rezervi

Pao prvi otkaz u Manchester Unitedu

M. Šljivak

Manchester United krenuo je u čistku unutar svojih redova.

Za ovo ljeto su najavljene velike promjene, a počelo je sve od U23 tima, gdje je otkaz dobio trener Ricky Sbaragia.

Šef Akademije Crvenih đavola Nicky Butt dobio je zadatak da potpuno rekonstruiše sve kategorije ispod prvog tima, a u tome će imati pomoć još jednog nekadašnjeg fudbalera Unitda Quintona Fortunea.

Sbragia je po drugi put napustio Mancester. Rezultati U23 tima su u posljednje dvije sezone izuzetno loši, pa je odlučeno da trener rezervi bude prvi koji će dobiti otkaz.

Njegovu ulogu bi trebao preuzeti još jedan bivši trener U23 tima Warren Joyce. On je vodio australski Melbourne City, ali sigurno da se ponuda sa Old Trafforda ne odbija tako lako.

Određene promjene uslijedit će i u prvom timu. Naravno, za sada otkaza neće biti, ali će unutar ekipe biti napravljeni određeni koraci kako bi se Crveni đavoli vratili u vrh engleskog fudbala.

Menadžer Ole Gunnar Solskjaer očekuje da rukovodstvo tima tokom ljeta uloži novac u adekvatna pojačanja. Mnogi fudbaleri se povezuju sa dolaskom na Old Trafford, ali za sada nije pao nijedan potpist.

Ipak, za to ćemo čekati juni kada će krenuti lov Uniteda na zvijezde evropskog fudbala, a vidjet ćemo koga će na kraju uloviti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naravno, bit će dosta i odlazaka. Neki fudbaleri su već spakovali stvari i odlaze sa Teatra snova, a među njima bi se vrlo lako mogao naći i dugogodišnji golman David de Gea, koji je odbio produžiti saradnju.

Interesantno ljeto će biti na Old Traffordu i preostaje nam samo da vidimo kako će Đavoli izgledati početkom naredne sezone.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi