Pao rekord u Lisabonu na meču fudbalerki Sportinga i Benfice

Prijateljski meč

Pao rekord u Lisabonu na meču fudbalerki Sportinga i Benfice

Edmir Škorić

U subotu je srušen rekord kada je u pitanju posjeta na mečevima fudbalerki u Portugalu.

Derbi između lisabonskih klubova Benfice i Sportinga odigrao se u solidarnosti za žrtve u Mozambiku, a na tribinama je bilo 15.204 gledatelja.

Prethodni rekord zabilježen je 2017. godine u finalu Kupa Portugala između Sportinga i Brage, a tada je na tribinama bilo 12.213 gledatelja.

Ovo su zaista impresivne brojke, s obzirom na to da se radi o utakmicama fudbalerki. Iako su ljuti rivali, igračice Sporting i Benfice danas su odigrale miroljubljiv i prijateljski duel.

Od prodaje ulaznica, koja je koštala simboličnih 2.5 eura, sakupljeno je 38.000 eura i to ide za žrtve tragedije ciklona Adai, koji je 14. marta pogodio centralni region Mozambika, Malavija i Zimbabvea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi