Liga prvaka

Pao veliki rekord u Dortmundu, Real slavio u Lisabonu

Edmir Škorić

Nogometaši Borussije Dortmund upisali su nove pobjede u grupnoj fazi Lige prvaka u utakmici koja će dugo da se pamti.

Real Madrid je u Lisabonu s 2:1 savladao Sporting. Varane je postigao vodeći gol u 29. minuti, da bi Sporting izjednačio u 80. minuti, kada je Silva pogodio s penala. U finišu utakmice, rezervista Benzema donosi tri boda Realu.

Kraljevi su bili bolji, očekivano, mada je Sporting imao svoje šanse, a domaćin je kraj dočekao s desetoricom jer je isključen Pereira u 64. minuti.

Nevjerovatnu utakmicu odigrali su Borussia i Legia u Dortmundu, gdje je postignuto čak 12 golova (8:4). U nevjerovatnoj utakmici nakon samo 32 minute postignuto je sedam golova.

Legia je prva povela i to golom Prijovića u 10. minuti a onda Kagawa dvaput zabija za preokret, pa Sahin povećava na 3:1 U 20. minuti.

Ubrzo je Prijović smanjio na 3:2, a Dembele i Reus do kraja poluvremena donose Milionerima sigurnih 5:2, da bi u nastavku pala još četiri gola - Reus (2) i Passlack za domaće, te Kucharczyk i Nikolić za goste. Ujedno, srušen je rekord po broju golova na jednom meču Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kolo prije kraja grupne faze, Borussia ima 13, a Real Madrid 11 bodova. Ove ekipe su i prije ovog kola osigurale plasman u osminu finala.

Liga prvaka, grupa F, 5. kolo:
Sporting - Real Madrid 1:2 (Silva 80 - penal/ Varane 29, Benzema 87)
Borussia D. - Legia 8:4 (Kagawa 17, 18, Sahin 20, Dembele 29, Reus 32, 52, 90, Passlack 81/ Prijović 10, 24, Kucharczyk 57, Nikolić 83)

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi