PAOK bolji u Solunu od Panathinaikosa

Odigrana četiri susreta grčke Superlige

PAOK bolji u Solunu od Panathinaikosa

Danas su na rasporedu bila četiri susreta 26. kola grčke Superlige. U derbiju kola PAOK je u Solunu savladao Panathinaikos. 

Atromitos je na svom terenu ugostio Asteras. Gosti su došli do velikog trijumfa. Poveo je Asteras u 37. minuti susreta preko Usera. U 67. minuti nakon jedanaesterca gosti su postavili konačinih 2:0, a strijelac je bio Rayos Serna. 

 

Prvak Olympiacos minimalno je slavio nad Kerkyrjom. Gosti su pobijedili golom Mitroglua u 79. minuti susreta.

 

Platanias je slavio nad Panioniosom rezultatom 2:1. Domaćin je poveo preko Tetteha u 20. minuti. Gosti su se vratili u 56., a strijelac je bio Aravidis. Anastaskos je donio trijumf domaćim u 75. minuti.

 

U derbiju ovog kola PAOK je u Solunu savladao Panathinaikos rezultatom 2:0. Golove za domaćina postigli su Camara u 58. i Vukić u 81. minuti susreta. 

 

Grčka Superliga, 26. kolo:

Atromitos - Asteras 0:2 (Usero 37, Rayos Serna 67)

Kerkyra - Olympiacos 0:1 (Mitroglu 79)

Platanias - Panionios 2:1 (Tetteh 20, Anastaskos 75/Aravidis 56)

PAOK - Panathinaikos 2:0 (Camara 58, Vukić 81)

 

 

 

Potražite više informacija na temu Super League:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.