PAOK brutalno kažnjen, u sezonu kreće iz debelog minusa

Kazna kakva se ne pamti u Grčkoj

PAOK brutalno kažnjen, u sezonu kreće iz debelog minusa

Zbog divljanja navijača u finalu Kupa Grčke, PAOK se suočio sa jednom od najtežih kazni u historiji grčkog fudbala.

Ovaj klub je od strane Fudbalskog saveza Grčke kažnjen sa čak 282.500 eura, ali to nije ono što će najviše zaboliti čelnike ovog kluba.

Naime, PAOK će novu sezonu startati sa čak šest bodova minusa, a igrat će i sedam domaćih utakmica bez prisustva publike.

PAOK godinama pokušava prekinuti Olympiakosovu dominaciju u Grčkoj, ali izgleda da se Cimirot i društvo već sada mogu oprostiti od (ravnopravne) borbe za titulu sa klubom iz Pireja.

Osim PAOK-a, kažnjen je i drugi učesnik finala AEK koji je prošao nešto bolje. Vranješov klub je kažnjen sa tri domaće utakmice pred praznim tribinama, a uz to će morati da plati 170.000 eura. Olakšavajuća okolnost za AEK je što im bodovi neće biti oduzeti.

Potražite više informacija na temu Super League:

Podsjetimo, PAOK je u finalu grčkog Kupa savladao sa 2:1 ali meč su obilježili veliki navijački neredi zbog kojih će najviše ispaštati klubovi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi