Ilić je dobro upoznao PAOK: "Navijači u Solunu prave sjajnu atmosferu, ali Dinamo igra sve zrelije"

Mladi bh. trener najavio revanš duel osmine finala Konferencijske lige

Ilić je dobro upoznao PAOK: "Navijači u Solunu prave sjajnu atmosferu, ali Dinamo igra sve zrelije"

Haris Zilić

Fudbaleri Dinama večeras u Solunu igraju revanš utakmicu osmine finala Konferencijske lige protiv domaćeg PAOK-a. Modri brane prednost od 2:0 iz prvog susreta u Zagrebu i sigurno da ih čeka paklena atmosfera u Solunu jer je PAOK tim koji ima jedne od najvatrenijih navijača u Grčkoj.

Igranje u Solunu, trenutnu sliku PAOK-a, najbolje mogu predstaviti ljudi koji rade u Grčkoj, a među njima je mladi bosanskohercegovački stručnjak Vladimir Ilić.

Nekadašnji šef stručnog štaba FK Krupa, jedan od najmlađih bosanskohercegovačkih trenera od ove sezone je u stručnom štabu Asterasa i dobro je upoznao grčki klupski fudbal. Ilić je iskoristio slobodno vrijeme i za SportSport najavio duel PAOK-a i Dinama.

"Očekujem vrhunsku atmosferu u Solunu, igrali smo protiv PAOK-a, bilo je sjajno. Dinamo se mora pripremiti na vrhunsku atmosferu koja traje 90 minuta i navijači PAOK-a su tu uvijek", rekao je Ilić za SportSport i nastavio:

"PAOK će biti ofanzivniji, oni će krenuti sigurno odmah prema golu Dinama po što brži pogodak, Dinamo tu mora biti oprezan i ne smije sebi dozvoliti greške."

Oglasi

Tranzicija je najjače oružje grčkog tima, ističe naš sagovornik.

"Dinamo će čekati grešku protivnika, sigurno je da će tako biti, jer će prepustiti PAOK-u loptu. Svakako treba naglasiti da je PAOK najopasnija ekipa u ligi iz tranzcije po osvojenoj lopti. Čim osvoje lopte preko krilnih fudbalera imaju ubitačnu tranziciju."

Dinamo izgleda veoma dobro i imaju svoje šanse u Solunu, a i PAOK drma lagana kriza, možda to bude prilika za Dinamo.

"Dinamo igra sve bolje, sve zrelije, dobro su posloženi, prošli su dobre pripreme i vjerujem da će pristupiti zrelo ovoj utakmici, kao što je i trener Jakirović naglasio. Mislim da je Dinamo na psihološkoj bazi ispred PAOK-a. PAOK je u silaznoj putanji, krizi rezultata, imaju svoje probleme. Međutim, PAOK je klub koji zna krizu prebroditi na ovako bitnim utakmicama."

Oglasi

U taktici ne bi trebalo biti puno iznenađenja, smatra mladi bh. trener

"Što se tiče nekog taktičkog aspekta ne očekujemo puno iznenađenja. Okosnice tima su pozante, igrali su sve najbitnije utakmice i gledat ćemo ono što znamo i o jednim i drugim. Poznati su nam i sastavi vjerovatno, možda Dinamo bude malo defanzivniji, PAOK ofanzivniji, jednostavno rezultat tako diktira, ali kažem eventualni rani pogodak PAOK-a može sve promijeniti i donijeti uzbudljivu utakmicu."

Na kraju razgovora Ilić nije krio da vjeruje u prolaz Dinama.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Lično smatram da je Dinamo posljednjih sezona dobro napredovao i mišljenja sam da uz jednu dobru, zrelu i pametnu utkamicu mogu ostvariti prolaze dalje."

Susret između PAOK-a i Dinama počinje u 18 sati i 45 minuta.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi