Papac i ekipa pripremili šampanjac
Nikica Jelavić

Glasgow korak do novog naslova

Papac i ekipa pripremili šampanjac

M. Maksimović

Glasgow Rangers je sve bliži novoj tituli prvaka Škotske.Sastav našeg Saše Papca je večeras ostvario treću pobjedu zaredom, osmu u posljednjih sedam utakmica.

Večeras je savladan Dundee United 2:0, pa Rangers ima četiri boda više od Celtica koji ima utakmicu manje. Posao protiv Dundee United je bio završen za pet minuta.Nikica Jelavić je načeo goste u 21.minuti, a posao je zaključio Kyle Lafferty.

Do kraja prvenstva Papac i društvo trebaju odraditi 15.maja gostovanje na Rugby Parku kod Kilmarnocka, dok Celtic svoju utakmicu sezone igra sutra u Edinburghu protiv Heartsa.Ukoliko ne ostvari pobjedu,utakmica protiv Motherwella će imati revijalni karakter.Saša Papac je odradio cijelu utakmicu.

U ostalim susretima Aberdeen je poražen kući od St Mirrena 0:1,dok je St Johnstone ispratio Hamilton u niži rang, završilo je 1:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.