Papac i Rangersi u finalu škotskog Liga kupa

Celtic - Rangers za naslov

Papac i Rangersi u finalu škotskog Liga kupa

Edmir Škorić

U finalu škotskog Liga kupa sastaju se dvije tamošnje najjače momadči, Celtic i Glasgow Rangers.

Celtic je još jučer u polufinalu savladao Aberdeen, dok je plasman u finale danas izborio i Glasgow Rangers. Rangersi su s 2:1 na Hampden Parku savladali Motherwell.

Edu je u 20. minuti doveo izabranike Waltera Smitha u vodstvo, ali je Lasley uspio sredinom drugog dijela poravnati. Ipak, Naismith je u 75. minuti pogodio za pobjedu Rangersa. Pritom mu je asistirao Hrvat Nikica Jelavić.

Bh. reprezentativac Saša Papac odigrao je svih 90 minuta u pobjedničkom sastavu. Dodajmo još kako će se finale odigrati na nacionalnom stadionu 20. marta.

Škotski Liga kup, polufinale:

Rangers – Motherwell 2-1 (Edu 20, Naismith 75 / Lasley 66)
Aberdeen - Celtic 1:4



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.