Papac igrao nakon lakše povrede

Clyde - Rangers 1:2

Papac igrao nakon lakše povrede

Edmir Škorić

Glasgow Rangers je jučer na Broadwood stadionu u Cumbernauldu savladao škotskog niželigaša, momčad Clydea (1:2). Susret je do 60. minute odigrao Saša Papac, bivši bh. reprezentativac koji se uspješno oporavio od povorede.

Pobjedu su Rangersima osigurali golovi Stevena Naismitha i Kennyja Millera iz prvog poluvremena. Trener Walter Smith je u nastavku ubacio sedam mladih igrača, te je tim iz Glasgowa dominirao, unatoč tome. Ipak, uspjeli su domaći golom Stewarta (49.) smanjiti na konačnih 1:2.

Nekadašnji bh. reprezentativac  Saša Papac se vratio nakon lakše povrede, te ga je Smith na terenu držao sve do 61. minute, a onda umjesto njega u igru ubacio Andrew Shinniea.

Clyde - Rangers 1:2 (Stewart 49/ Naismith 10, Miller 24)

RANGERS: Alexander; McMillan, Bougherra, Broadfoot, Papac; Whittaker, McCulloch, Ness, Fleck; Naismith, Miller

Zamjene: Adam, Velicka, Perry, Wylde, Little, Campbell, Shinnie, Loy, Hutton

CLYDE: Hutchison, Gray, McGowan, McMillan, Henderson, Trialist, Finlayson, Trialist, McCusker, Stevenson, Strachan

Zamjene: Girvan, Sawyers, Stewart, Park, Allan, Dingwall, Sweeney

Sudija: Eddie Smith

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.