Papac nakon lakše povrede ponovo na terenu

Papac nakon lakše povrede ponovo na terenu

Adnan Beganović

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine i pouzdani odbrambeni igrač Glasgow Rangersa, Saša Papac, nakon što je zbog povrede koljena propustio dva meče u škotskom Kupu mogao bi se sutra u duelu sa Mothervellom vratiti na teren.

Koliko je nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, Saša Papac, cijenjen u Glasgow Rangersima govori i podatak da menadžer ove slavne škotske momčadi Walter Smith željno išćekuje njegov povratak na teren nakon što je zbog lakše povrede propustio dva susreta u škotskom Kupu.

Walter Smith očekuje da će se Sasa Papac biti spreman do susreta sa Motherwelleom. Odbrambeni igrač Rangersa počeo je jučer trenirati punim intenzitetom nakon što je proveo neko vrijeme van terena zbog povrede koljena.

Nekadašnji stub odbrane bh. reprezentacije odšepao je sa terena u pobjedi Rangersa nad Falkirikom prije osam dana, a propustio je i kup utakmice sa St. Johnstoneom i St. Mirrenom. Do tada, Papac je bio jedan od najpouzdanijih igrača škotske lige i Smith ga želi na terenu vidjeti već u narednom meču.

"Nadamo se da će Saša biti spreman za put na Fir Park. On nije igrač koji propušta mnogo utakmica i mi željno isčekujemo njegov povratak. Propustio je nekoliko posljednjih mečeva, ali jučer je trenirao sa ostatkom ekipe. Obzirom da nema nikakvih posljedica od treninga, mislim da bi trebao biti u sastavu protiv Motherwella", rekao je Walter Smith.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.