Papac sa Rangersima prvak Škotske

Premiership Škotske

Papac sa Rangersima prvak Škotske

Glasgow Rangers našeg internacionalca Saše Papca, pobijedio je u gostima Dundee United sa 3:0 i tako se okitio naslovom prvak Škotske.

Ovim su trijumfom Rangersi prekinuli trogodišnju dominaciju Celtica i osvojili svoj ukupno 52. naslov najbolje škotske ekipe u istoriji.

Bh. internacionalac i nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Saša Papac ove je sezone bio nezamijenjiv u prvom sastavu novog prvaka Škotske i prava je šteta što ovog vrsnog fudbalera više ne gledamo u istom dresu kao i ostatak naših „zmajeva“.

Celtic je odigrao neriješeno sa Heartsom (0:0) i ide u kvalifikacije za Ligu prvaka, a nastup u Evropi osigurali su Hearts i Aberdeen, dok je u drugu ligu ispao Inverness.

Škotski Premiership:

Aberdeen – Hibernian 2:1
Celtic – Hearts 0:0
Dundee United – Glasgow Rangers 0:3

Poredak: 1. Glasgow Rangers 86, 2. Celtic 82, 3. Hearts 59, 4. Aberdeen 53, 5. Dundee United 53, 6. Hibernian 47

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.