Papac: Smith i momčad moraju ostati na okupu

Nakon nove titule

Papac: Smith i momčad moraju ostati na okupu

Adnan Beganović

Glasgow Rangers suvereno je došao do novog naslova, a nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine i sasvim sigurno jedan od najboljih igrača novog-starog prvaka Škotske, Saša Papac, smatra da čelnici kluba moraju na klupi zadržati Waltera Smitha, koji je prema njegovim riječima najzaslužnijih za uspjehe kluba u tek završenoj sezoni.

"Svi želimo da Walter Smith ostane na klupi. On je najvažnija osoba u klubu i uživa veliko poštovanje kod nas igrača. Njemu pripadaju najveće zasluge za novi naslov prvaka", rekao je Papac za otočke medije i dodao:

"Ne znam kakva će se odluka donijeti. Međutim, siguran sam da svi igrači i navijači žele da Smith ostane. Svjestan sam da ima stvari koje se dešavaju i izvan terena, ali ja se nadam da će odluka koja se donese biti najbolja za klub."

Krajem juna mnogim igračima Rangersa ističu ugovori, a nekadašnji bh. reprezentativac mišljenja je da se momčad koja je osvojila titulu mora zadržati ukoliko se i u narednoj sezoni žele praviti dobri rezultati.

"Imamo mnogo igrača kojima krajem juna ističu ugovori. Nadam se da će im čelni ljudi kluba ponuditi nove jer kad osvojite naslov i Liga kup onda nema potrebe za velikim promjenama. Potrebno je zadržati postojeći igrački kadar i na njemu graditi momčad za još nešto više", zaključio je Papac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.