Papac strijelac, Rangers ispred Celtica

Škotski Premiership

Papac strijelac, Rangers ispred Celtica

Edmir Škorić

U Škotskoj su danas odigrana dva susreta. Rangers je na Ibroxu u okviru zaostalog susreta 18. kola Premiershipa savladao St. Mirren, dok su bez pobjednika u 33. kolu odigrali Inverness i Hearts.

Rangersi su teže nego se to očekivalo na svom Ibroxu protiv pretposljednjeg St. Mirrena osvojili tri boda (2:1), te su trenutno preuzeli lidersku poziciju sa bodom, ali i utakmicom više od Celtica.

U vodstvo je Rangerse doveo bh. internacionalac Saša Papac svojim drugim golom ove sezone u 33. minuti, da bi samo pet minuta kasnije Darren McGregor donio gostima izjednačenje. Ipak, u nastavku domaći uspijevaju zabiti.

Steven Whittaker je u 52. minuti bio siguran sa bijele tačke za konačnih 2:1.

Škotski Premiership:

Inverness - Hearts 1:1 (Doran 6, Elliott 53)
Rangers - St. Mirren 1:1 (Papac 33, Whittaker 52 - penal/ McGregor 38)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.