Papaloukas u Maccabiu

Senzacionalan transfer

Papaloukas u Maccabiu

Theodoros Papaluokas se pobrinuo za jedan od najvećih transfera ovog ljeta u Evropi.

Fenomenalni 34-godišnji Grk je iz Olympiakosa prešao u Maccabi iz Tel Aviva sa kojim je potpisao jednogodišnji ugovor. Papaloukas je svojevremeno igrao za CSKA iz Moskve sa kojim se šest puta za redom plasirao na Finalni turnir Eurolige, a onda se vratio među Redse sa kojima je dva puta igrao finale istog takmičenja.

Visok je 200 cm, a rekorder je Eurolige po broju utakmica (205), ukradenih lopti (315) i asistencija (907). Papalukas se u Maccabiu pridružio što se pojačanja tiče Jordanu Farmaru i Jhonu Scheyru dok je njegovim dolaskom trener David Blatt prekrižio Jeremy Parga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti