Papcu 90 minuta u novom trijumfu Rangersa

Škotska Premier liga

Papcu 90 minuta u novom trijumfu Rangersa

Edmir Škorić

Glasgow Rangers je u zaostaloj utakmici 20. kola škotske Premier lige ostvario gostujuću pobjedu nad St. Johnstoneom (2:0).

Rangersi su ulogu favorita nad osmoplasiranim domaćinom pokazali već u 20. minuti, kada je Kyle Lafferty matirao finskog golmana Petera Enckelmana. Sve dileme oko pobjednika riješio je Steven Naismith sedam minuta prije kraja utakmice.

Ovo je Rangersima 22. prvenstvena pobjeda, a u njoj je dobrim dijelom učestvovao i bh. internacionalac Saša Papac koji je na poziciji lijevog beka odigrao svih 90 minuta.

Glasgow Rangers je sada vodeći na ljestvici sa 68 bodova, jednim više od Celtica koji, doduše, ima utakmicu manje. Dosta zanimljivo će biti u Škotskoj do kraja sezone.


Škotska Premier liga, 20. kolo:
St. Johnstone - Rangers 0:2 (Lafferty 20, Naismith 83)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije