Papcu 90 minuta u pobjedi Rangersa
Slavlje gostiju iz Glazgowa

Škotska liga, 21. kolo

Papcu 90 minuta u pobjedi Rangersa

Edmir Škorić

U danas odigranoj posljednjoj utakmici 21. kola škotskog prvesntva, Rangersi našeg Saše Papca su kao gosti savladali Inverness rezultatom 3:0.

Budući da je Celtic jučer kiksao, te na svom terenu sa Dundee Unitedom odigrao samo 2:2, Glasgow Rangers je današnjom pobjedom ostao u borbi za titulu ove sezone.

Gosti su došli u vodstvo na samom početku drugog dijela kada Portugalac Pedro Mendes pogađa mrežu Essona.
Rezultat se nije mijenjao sve do 81. minute, kada je iskusni Kris Boyd sa nekih 12 metara pogodio mrežu domaćina. Isti igrač je postavio je konačan rezultat nekoliko minuta kasnije.
Ono što nas najviše interesuje, naš internacionalac Saša Papac odigrao je svih 90 minuta. Nadamo se da će uskoro nositi dres svoje reprezentacije, te da će pružati i bolje partije nego što u Škotskoj.

Inverness - Glasgow Rangers 0:3
Mendes 46' (0:1), Boyd 81' (0:2), Boyd 84' (0:3)

Ovim porazom Inverness je ostao posljednji na tabeli sa samo 17 osvojenih bodova, dok Glasgow ostaje na drugom mjestu uz 5 bodova zaostatka za vodećim, ljutim rivalom - Celticom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.