Papcu 90 minuta u pobjedi Rangersa

Premier liga Škotske

Papcu 90 minuta u pobjedi Rangersa

Edmir Škorić

Saša Papac je odigrao svih 90 minuta u visokoj gostujućoj pobjedi Glasgow Rangersa kod Heartsa (1:4). Nakon nepotpunog 31. kola Rangares je sve bliži naslovu prvaka, budući da su trinaest bodova u prednosti nad drugoplasiranim Celticom.

Wilson je nakon samo pet minuta načeo mrežu Hearsta, koji uspijeva izjednačiti desetak minuta kasnije i to greškom našeg reprezentativca Saše Papca, koji je "poklonio" loptu Susou, čiji je udarac sa svega desetak metara bio neodbarnjiv.

Gosti vraćaju prednost do kraja poluvremena. Miller je glavom spustio loptu Boydu, ovaj pogodio prečku domaćih, no lotpa se sretno ponovo odbila do Millera, kojem nije bilo teško loptu plasirati u praznu mrežu. U nastavku potpuna dominacija Rangersa, a golman Hearta MacDonald morao je još dva puta po loptu u vlastitu mrežu. Na to ga je natjerao Steven Naismith.

Premier liga Škotske, 31. kolo:
Hearts - Gl. Rangers 1:4 (Suso 16/ Wilson 5, Miller 31, Naismith 49, 77)
Aberdern - St. Mirren
Celtic - Kilmarnock
Dundee Utd. - Motherwell
Falkirk - Hibernian
Hamilton - St. Johnstone

Tabela: 1. Rangers 70, 2. Celtic 57, 3. Dundee 49, 4. Motherwell 48, 5. Hibernian 47... 10. St. Mirren 27, 11. Kilmarnock 26, 12. Falkirk 22.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.