Pape: Do petka neću znati sastav

Osim: Hvala Sušiću

Pape: Do petka neću znati sastav

Adnan Beganović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine uoči baraž susreta sa Portugalom uveličala je 90. rođendan sarajevskog Željezničara.

Izabranici  Safeta Sušića sa 2:1 savladali su Plave u prijateljskom susretu, koji je selektoru našeg nacionalnog tima, bar prema njegovim riječima, dobrodošao pred duel sa Portugalom.

"Pomogao mi je ovaj susret da vidim da neće biti lako naći rješenje za probleme sa kojima smo suočeni uoči prvog susreta sa Portugalom. Realno, biće mi teško sastaviti ekipu za duel u Zenici", rekao je bh. selektor Safet Sušić.

"Razmislit ću da li ćemo igrati otvoreno, odnosno sa dva špica i tri ofanzivna vezna. Možda bi to bio prevelik rizik, no u ovom trenutku doista ne znam kako će izgledati formacija. Dva treninga, koja su nam preostala, neće mi mnogo pomoći", dodao je Sušić.

Selektor našeg nacionalnog tima tvrdi da bi bilo šteta iz sastava izostaviti Vedada Ibiševića, koji je prema njegovom mišljenu i u duelu sa Željom pokazao da je u velikoj formi, ali još uvijek ne zna da li će igrati sa dva špica.

"Vedo je pokazao da je u sjajnoj formi i bilo bi šteta ostaviti ga na klupi. No, opet ponavljam, igrati sa dva klasična špica i tri ofanzivna vezna bilo bi rizično. Možda i pokušamo na samom početku tako iznenaditi Portugalce, ali u takvim utakmicama morate postići tri gola ukoliko želite pozitivan rezultat. Isprobao sam Zahirovića i Bešića, nisu bili loše, ali staviti tako dva mlada igrača u ovakvoj utakmici je pomalo hazarderski. Vidjet ćemo, no sve mi se čini da do petka do 18 sati neću znati koji će tim istrčati na bilino Polje", govori Pape i dodaje:

"Željezničar me nije iznenadio. Izabranici Amara Osima odigrali su dosta kvalitetno i imali su više izglednijih prilika, pogotovo u drugom poluvremenu. Ima tu dosta solidnih igrača, recimo Zeba. Pratim ja i Premijer ligu, no na njegovu nesreću na tim pozicijama smo dobro pokriveni. Vidjet ćemo, ako ostanem selektor, možda i dobije poziv za neka naredna okupljanja."

Pape se osvrnuo i na povredu Miralema Pjanića, te na Bosingwin istup u portugalskim medijima, koji je narušio atmosferu u portugalskom taboru.

"Nije ništa ozbiljno sa Pjanićem. Mislim da će biti spreman. Insistirao je da igra, doktori su mu odobrili, ali uz napomenu da ukoliko osjeti bilo kakvu bol odmah napusti teren. Tako je i bilo. Što se tiče Bosingwinog istupa u medijima, jedan portugalski novinar mi kaže da im je to narušilo atmosferu. Međutim, oni se susreću sa tim problemima, a odrekli su se takvog igrača. Nisu to baš neki veliki problemi, oni nemaju problema sa izostancima i zato su u boljoj poziciji od nas", zaključio je Sušić.

Osim: Hvala Sušiću od srca

"Prije svega želim se zahvaliti Papetu od srca, kao u svoje, tako i u ime kluba. Da njega nije bilo ovaj susret ne bi bio odigran. Žao mi je što ima više dilema nego prije našeg susreta, nije mu lako. Nekih idealnih rješenja za suspendovane igrače nema, no nadamo se da će nešto izmisliti, kao i mnogo puta do sada. Slažem se da mu dva treninga neće dati nikakve odgovore, no ponavljam, uvjeren sam da će već nešto smisliti. Što se tiče same utakmice, reći ći samo da su ljudi imali priliku gledati svjetske igrače", izjavio je menadžer Plavih, Amar Osim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti