Pape ga pozvao u Brazil, a sada ga želi Nürnberg

Muhamed Bešić na meti Nijemaca

Pape ga pozvao u Brazil, a sada ga želi Nürnberg

Edmir Škorić

Njemački bundesligaš Nürnberg zainteresovan je za bh. reprezentativca Muhameda Bešića.

Nürnberg je spreman da pojača odbranu, te će pokušati dovesti sjajnog mladog bh. nogometaša koji nastupa u mađarskom Ferencvarosu. 

Interes čelnih ljudi njemačkog kluba za Bešićem se povećao nakon što se 21-godišnji nogometaš našao na spisku selektora bh. reprezentacije Safeta Sušića za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Bešiću je Njemačka itekako poznata jer je već nastupao za HSV, a rođen je 1992. godine u Berlinu. Proglašen je najboljim igračem mađarske lige u 2013. godini, a ugovor s Ferencvarosom veže ga do ljeta 2016. godine. Njegova trenutna vrijednost procjenjuje se na milion eura.

No, pitanje je da li Bešiću odgovara transfer u Nürnberg jer se taj klub nalazi na pragu ispadanja u 2. Bundesligu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.