Pape Sušić kandidat za trenera PSG-a

Legendarni bh. fudbaler traži angažman

Pape Sušić kandidat za trenera PSG-a

Safet Sušić, jedan od najboljih fudbalera koje je Bosna i Hercegovina ikada imala, kandidat je za mjesto trenera Paris SG, kluba čiji je dres nosio punih deset sezona.

Sušić je u razgovoru za francuske medije potvrdio informaciju da je aplicirao za mjesto trenera pariške ekipe.

   U PSG-u se spominju imena mnogih trenera. Za neke od njih nikada nisam ni čuo. Ne vidim razlog zašto ja ne bih bio trener PSG-a. Imam informaciju da su iz uprave kluba razgovarali sa Antoineom Kombouareom, ali sumnjam da je on opcija, jer čovjek ima ugovor sa Valenciennesom. Ja sam javio i nudim se ekipi. Zašto da ne?, kazao je legendarni Pape.

Pape, međutim, za sada nije želio otkriti koje planove ima postane li trener ekipe u kojoj je proveo kao igrač puno desetljeće i čija je jedna od ikona.

-    Ukoliko me imenuju za trenera, sa zadovoljstvom ću vam reći sve svoje planove. Slobodan sam, za PSG me veže deset godina igre, imam veliko iskustvo i interes, dodao je Sušić.

Pape Sušić fudbalska je ikona FK Sarajeva, odakle je 1982. godine otišao u PSG gdje je igrao sve do 1991. godine. U trenerskim vodama se oprobao tri godine kasnije, 1994. godine postao je trener Cannesa, a kasnije je kao trener većinom radio u Turskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.