Papetu propao posao, Albanci imaju novog selektora

Dobro poznato ime

Papetu propao posao, Albanci imaju novog selektora

Iako se prethodnih dana pominjao kao jedan od kandidata, legedarni Safet Sušić, ipak, neće preuzeti fudbalsku reprezentaciju Albanije.

Poraz od Turske na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koštao je selektorske pozicije Christiana Panuccija, a među trenerima za koje se interesovao tamošnji savez bio je i Safet Sušić, međutim povjerenje mu na kraju nije ukazano.

Inostrani mediji objavili su da je za novog selektora Albanije i definitivno izabran Edoardo Reja, koji je dobro poznato ime na ovim prostorima, s obzirom da je od ljeta 2009. do februara 2010. godine bio šef struke splitskog Hajduka.

Reja je ujedno treći Italijan zaredom na klupi "Orlova", pošto su prije njega Albance vodili Gianni De Blasi i već pomenuti Christian Panucci.

Iza Reje je bogato iskustvo, vodio je veliki broj klubova, većinom u Italiji. Tako je bio trener, između ostalih, Napolija, Lazija, Torina i Atalante.

Kada su u pitanju Albanci, nakon dvije odigrane utakmice u grupi H imaju tri osvojena boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti