Nije moglo bez Mbappea i Griezmanna, Francuska razbila Island

Kvalifikacije za EP, Grupa H

Nije moglo bez Mbappea i Griezmanna, Francuska razbila Island

Reprezentacija Francuske je u drugom kolu Grupe H kvalifikacija za Euro ugostila Island i slavila ubjedljivu pobjedu rezultatom 4:0.

Poveli su Francuzi već u 12. minuti preko Umtitija kojeg je uposlio Kylan Mbappe, a ispostavilo se da je to bio jedini gol u prvom poluvremenu.

U drugom Francuska potvrđuje pobjedu. Igrala se 68. minuti kada je Pavard asistirao, a Giroud se snašao pred golom Islanda i nekako ugurao loptu u mrežu za 2:0.

Morao se i sjajni Mbappe upisati u strijelce, pa je u 78. minuti postigao gol 3:0, da bi Griezmann u 84. minuti postavio konačnih 4:0. Kylian Mbappe je bio asistent.

U drugom meču Grupe H odigranom u ovom terminu Albanija je kao gost sa 0:3 savladala Andoru.

Gol za vodstvo Albanije je postigao Sadiku u 21. minuti nakon velike greške golmana domaćih, dok je na 0:2 poviso Balaj u 88., a konačnih 0:3 postavio je Abrashi u posljednjim momentima susreta.

Vrijedi napomenuti da je Albanija prije nekoliko dana ostala bez selektora jer je Christian Panucci dobio otkaz nakon poraza od Turske.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Nešto ranije je Turska sa 4:0 razbila Moldaviju, također u okviru Grupe H.

Nakon dva kola, Francuska je prva u Grupi H sa šest bodova, kao i Turska. Albanija je treća sa tri boda, baš kao i Island, dok su Andora i Moladavija bez bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi