Pukla bruka: UEFA ne zna iz koje države dolazi Papu Gomez

Argentincima je to baš zasmetalo

Pukla bruka: UEFA ne zna iz koje države dolazi Papu Gomez

Endin Čaušević

Fudbaleri Seville sutra igraju na svom terenu protiv Borussije Dortmund prvi meč osmine finala Lige prvaka.

Mnogi vjeruju da će ovo biti fantastičan okršaj zbog načina na koji preferiraju igru Sevilla i Dortmund, te je sigurno da nas očekuje mnogo uzbuđenja u ovom dvomeču.

No, pred sutrašnju utakmicu pojavila se zanimljiva greška koju je UEFA napravila na zvaničnoj stranici Lige prvaka.

Naime, oni su u tim Seville uvrstili Papua Gomeza koji je prije nekoliko sedmica stigao u španski klub. No, ono što su im Argentinci itekako zamjerili jeste što su mu "fulali" državu iz koje dolazi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

UEFA je napisala da je Gomez Italijan, ali to nije tačno jer je on iz Argentine. Prošao je sve selekcije Gaučosa, te je za prvi tim reprezentacije Argentine odigrao pet utakmica i postigao je jedan pogodak.

Top Komentari

eye of the tiger
Cuj "pukla bruka". Kakvi su to profesionalni novinarski izrazi Causevic. Ti si izgleda novinarstvo završio u nekoj birtiji.
10 0
fedjaman
A da nema slucajno dvojno drzavljanstvo i vodi se kao igrac iz Italije zbog dozvoljenog broja stranaca?
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi