Bizarna situacija: Pobijedili su 3:0 jer je protivnik zakasnio na utakmicu

Reprezentativni fudbal je u pitanju

Bizarna situacija: Pobijedili su 3:0 jer je protivnik zakasnio na utakmicu

Eldar Ganibegović

Kada mislimo da smo u fudbalu vidjeli sve, dođe situacija koja nas iznova iznenadi. Sada je jedna reprezentacija pobijedila 3:0 za zelenim stolom i to jer se protivnik nije na vrijeme pojavio.

U ovom periodu na Solomonovim ostrvima održavaju se Pacifičke igre na kojima učestvuju 22 ekipe podijeljene u grupe od po tri selekcije.

Potpuno neobična situacija dogodila se u grupi B, u kojoj su bili Vanuatu, Papua Nova Gvineja i Tuvalu.

Prva utakmica u grupi, zakazana za 17. novembar, nije odigrana jer je reprezentacija Tuvalua kasno stigla na stadion, a Papua Nova Gvineja je za zelenim stolom pobijedila sa 3:0.

U drugom duelu Tuvalu je stigao na vrijeme, ali je poražen sa 6:0 od tima Vanuatua, golovima Kalotanga (6.i 53. minuta), Tenenea (11, 70), Alefaia i Mosesa.

U trećem i posljednjem okršaju u Grupi B Vanuatu je igrao protiv Papue Nove Gvineje. Utakmica je završena neriješenim rezultatom 1:1, golovima Soromona i Kepa, a oba tima su grupu završila sa po četiri boda.

Oglasi

Međutim, Vanuatu je bio tim koji je prošao u nokaut fazu zahvaljujući gol-razlici 7:1, u odnosu na Papua Novu Gvineju koja je imala 4:1.

Tako je reprezentacija države sa glavnim gradom u Port Moresbyju propustila plasman dalje zbog lošije gol-razlike. 

"Najbizarnija i najokrutnija eliminacija", tako je novinar Paul Watson opisao čudnu situaciju u kojoj se našla Papua Nova Gvineja.

Jasno je da ove reprezentacije nisu ni blizu svjetksog vrha, no često ponude neke zanimljive priče koje ne možemo vidjeti kod profesionalnih reprezentacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi