Paragvaj eliminisao Brazil nakon penala

Copa America

Paragvaj eliminisao Brazil nakon penala

Nakon reprezentacije Argentine, i drugi veliki favorit Copa Americe oprostio se od takmičenja. Brazil je ispao na penale od Paragvaja.

Najveći favorit Copa Americe u susretu protiv selekcije Paragvaja promašio je čak četiri penala, a od toga su čak tri udarca sa bijele tačke završila van okvira. Elano, Andre Santos i Fred šutirali su pored gola, dok je dok je mlaki udarac Thiaga Silve odbranio Villar.

Za Paragvaj su sa bijele tačke bili precizni Estigarribia i Riveros, te su Paragvajci sa 2:0 izbacili Brazil iz daljnjeg takmičenja.

Inače, Brazil je tokom svih 120 minuta meča bio mnogo bolji na terenu, a pred golom Paragvaja igrala se viktorija. Međutim, Paragvajci su imali svog aduta, a on se zove Justo Villar, koji je čudesnim intervencijama sačuvao svoju mrežu netaknutom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.