Paragvaj nulom do prvog mjesta
Novi Zeland je nastup završio bez poraza

Slaba utakmica u Polokwaneu

Paragvaj nulom do prvog mjesta

M. Maksimović

U vrlo slaboj utakmici Paragvaj i Novi Zeland su na stadionu Peter Mokaba podijelili bodove odigravši 0:0, pa je selekcija Paragvaja postala treća iz Južne Amerike koja je osvojila prvo mjesto u grupi.

Sa druge strane selekcija Novog Zelanda je turnir zaključila sa tri osvojena boda bez poraza, ispred jedne Italije, svjetskog prvaka, što je malo ko mogao očekivati. Novi Zeland je bio nešto borbeniji u ranoj fazi utakmice, Smeltz je nešto pokušavao, a na ubacivanje Falona zakasnio je Kilen. Nakon toga smo vidjeli par pokušaja igrača Paragvaja, Riveros i Caniza su zaprijetili, pa Valdez i Cardozo iz daljine, ali je Paston bio siguran.

Drugo poluvrijeme je otvorio Eliott koji šutira sa ruba kaznenog prostora, ali lopta ide preko gola. U 55.minuti je šutirao cardozo, opet je Paston bio na mjestu, a dobru priliku je imao Paragvaj u 60.minuti, nakon gužve i šuta Cardoza, lopta je udarila Eliotta, promijenila smjer, ali je otišla pored gola.Gužva je i u 75.minuti pred golom Pastona, ali opet nema gola. Posljednju priliku na utakmici je imao Santa Cruz iz slobodnjaka, ali je danas raspoloženi Paston još jednom dobro intervenisao.

Novi Zeland kao selekcija koja je ugodno iznenadila putuje kući, dok Paragvaj kao prvoplasirana selekcija u grupi F čeka svog protivnika u osmini finala, a to će biti drugoplasirana reprezentacija iz grupe E.

Paragvaj - Novi Zeland 0:0 (0:0)
Polokwane.Stadion:Peter Mokaba. Gledalaca:34.850
Sudija:Yuichi Nishimura (Japan)
Žuti kartoni:V.Caceras, Santa Cruz (Pargvaj), Nelsen (Novi Zeland)

PARAGVAJ: Villar, Morel, Caniza, J.Caceres,Da Silva, Vera, V.Caceres, Riveros, Cardozo (od 66.Barios), Santa Cruz, Valdez (od 66.Benitez).Selektor:Gerardo Martino
NOVI ZELAND: Paston, Lochhead, Reid, Nelsen,Smith, Vicelich, Elliott, Bertos,Smeltz, Kilen (od 79.Brockie),Fallon (od 69.Wood). Selektor:Ricki Herbert

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije