Pardewov cilj je da Newcastle sezonu završi ispred Uniteda
Foto: EPA

"Bila bi to uspješna sezona"

Pardewov cilj je da Newcastle sezonu završi ispred Uniteda

Edmir Škorić

Menadžer Newcastlea Alan Pardew očekuje da njegova momčad sezonu završi ispred Manchester Uniteda...

Loša sezona Crvenih vragova bi mogla biti toliko loša da istu završi iza Newcastlea. Priželjkuje to i Pardew, menadžer nogometaša Newcastlea. Svrake su trenutno na osmoj poziciji sa četiri boda manje od sedmoplasiranog Uniteda.

Newcastle je proteklog vikenda razbijen na Stamford Bridgeu od Chelseaja (3:0), dok je Fulham na Teatru snova odigrao samo 2:2 s posljednjeplasiranim Fulhamom. 

"Mislim da niste sigurni od ispadanja dok ne osvojite makar 40 bodova. Dakle, još se nismo spasili", rekao je Pardew, dodavši kako ga je razveselio remi Uniteda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Drago mi je što United nije pobijedio, zato što nam je dao šansu da ga sustignemo. Završiti sezonu ispred bivšeg prvaka bi bilo veliko dostignuće za našu momčad".

Naravno, neće biti Newcastleu jednostavno da dođe do takvog cilja, no kako United igra ove sezone, ko zna... Dodajmo da Newcastle sada, u 26. kolu Premiershipa, koje je na programu u utorak i srijedu, dočekuje Tottenham, dok United gostuje Arsenalu u velikom engleskom derbiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.