Parežanin: Nisam zadovoljan igrom u odbrani

Parežanin: Nisam zadovoljan igrom u odbrani

U prvoj utakmici kvalifikacija za Eurochallenge kup Bosna je u dvorani "Mirza Delibašić" poražena od francuskog predstavnika Nancyja sa ubjedljivih 91:74 i s veoma malim izgledima ide na revanš za sedam dana.

Nakon meča, razumljivo, trener gostiju Jean Luc Monschau je bio zadovoljan i igrom i rezultatom svoje ekipe, dok je Dejan Parežanin bio zadovoljan samo igrom u fazi napada, a odbrana je, prema njegovim riječima zakazala.

"Ovdje sam prvi put i počašćen sam što sam u gradu u kojem su radili Bogdan Tanjević i Svetislav Pešić. Što se tiče same utakmice mogu biti zadovoljan igrom svoje ekipe. Na početku smo napravili veliku prednost, Bosna je u nastavku jednom srijom uspjela da nas stigne, ali smo onda zaigrali mnogo bolje i riješili utakmicu", kaže trener Nancyja.

Trener Bosne Dejan Parežanin kaže da je zadovoljan igrom svoje ekipe u fazi napada, dok je igra u odbrani bila vrlo loša. Parežanin je istakao kako se desilo upravo ono na što je upozoravao prije utakmice.

"Čestitam ekipi Nancyja na pobjedi. Mi smo odigrali dosta dobro u fazi napada, što pokazuju 74 postignuta poena. Odbrana je vrlo loše odigrala, jer kada primite na domaćem parketu 91 poen, onda se teško možete nadati povoljnom rezultatu. Nastojaćemo izvući neke pouke i da u revanšu odigramo što bolje", istakao je Parežanin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.