Pargo još dvije sezone u Maccabiju

Pargo još dvije sezone u Maccabiju

Iako se u posljednje vrijeme govorilo da bi mogao preći u redove Fenerbahčea playmaker Maccabija Jeremy Pargo produžio je ugovor sa timom iz Tel Aviva na još dvije sezone.

U prvoj sezoni u dresu Maccabija Prgo je prosječno bilježio 13 poena i 4.3 asistencije po utakmici, te je bio jedan od najboljih igrača Maccabija koji je stigao do finala Eurolige u kojem je Pargo izjednačio rekord svih vremena od 9 asistencija na utakmici.


"Jedan od naših primarnih ciljeva bio je da zadržimo ekipu na okupu nekoliko sezona kako bismo imali kontinuitet. Želimo u timu da imamo talentovane i igrače sa karakterom. Jeremy Pargo simbolizuje sve ono što mi želimo u ekipi i sretan sam što ćemo nastaviti saradnju", rekao je trener Maccabija David Blatt.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.