Pariško ludilo: Na Park prinčeva stiže i Jan Oblak?

Počeli pregovori

Pariško ludilo: Na Park prinčeva stiže i Jan Oblak?

Midhat Šljivak

Fudbalski svijet još uvijek priča o nevjerovatnom transferu Brazilca Neymara iz Barcelone u PSG, a koji je vrijedan vrtoglavih 222 miliona eura.

Iako su napravili najveći transfer u historiji, vlasnici francuskog tima nemaju namjeru da stanu s pojačanjima, a naredna meta je golman Atletico Madrida Jan Oblak.

Poznato je da je PSG najslabiji na golmanskim pozicijama. Kevin Trapp i Alphonse Areola nisu svjetska klasa, pa klub želi da angažuje neko vrhunsko ime, koje bi dodatno pojačalo kvalitet tima.

Odlučili su da angažuju 24-godišnjeg slovenačkog golmana, koji godinama briljira na golu Atletica. Predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi u subotu će održati sastanak s Oblakovim agentom, nakon čega će vjerovatno uslijediti ponuda na adresu tima i Madrida.

Ako dođe do transfera, Oblak bi vjerovatno postao najskuplji golman svih vremena. Njegova odštetna klauzula iznosi 100 miliona eura, ali jasno je da višestrukom prvaku Francuske novac nije nikakav problem i da će isplatiti tu sumu za sjajnog čuvara mreže.

Međutim, eventualni odlazak Oblaka u PSG napravio bi veliki problem za Atletico. Poznato je da oni ne mogu dovoditi igrače do januara naredne godine i ta činjenica će otežati eventualni dogovor između ekipa, jer ne bi mogli da dovedu adekvatnu zamjenu u narednih 20-ak dana.

Tim iz Madrida pored Oblaka na golmanskim pozicijama ima iskusnog Miguela Moyu i mladog Axela Wernera, no Slovenac je ipak klasa iznad.

Ipak, ponude iz Pariza je zaista teško odbiti. Barcelona nije mogla odbiti 222 miliona eura za Neymara, a i Atletico će teško reći "ne" ogromnoj cifri za slovenačkog golmana.

Jan Oblak je član Atletica postao 2014. godine, a stigao je iz portugalskog velikana Benfice za 16 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi