Pariz ne pamti ništa slično: Neymarov šou i velika pobjeda PSG-a
PSG je večeras pokazao svoju snagu "utrpavši" osam komada ekipi Dijona.

Dijon je deklasiran na Parku Prinčeva

Pariz ne pamti ništa slično: Neymarov šou i velika pobjeda PSG-a

E. Čaušević, foto: EPA

Fudbaleri PSG-a večeras su na domaćem terenu deklasirali Dijon i upisali pobjedu od nevjerovatnih 8:0 u meču 21. kola francuske Ligue 1. Parižani su igrali najbolje u dosadašnjem dijelu sezone, a Neymar je "ukrao" šou.

PSG je do vodstva stigao već u četvrtoj minuti kada je fantastičan gol postigao Angel Di Maria. Samo desetak minuta bilo je 1:0, a strijelac je ponovo bio Argentinac.

Parižani su nastavili u sjajnom ritmu što im se isplatilo u 21. minuti kada je Cavani pogodio za 3:0. Do kraja prvog dijela Pariz je postigao i četvrti gol, a na scenu je ovaj put stupio Neymar sjajnim golom iz slobodnog udarca.

Upravo je Brazilac u 57. minuti postigao svoj drugi gol i tako povećao prednost PSG-a na 4:0. Neymar je dvadesetak minuta kasnije ponovo bio u centru pažnje kada je upisao hat-trick.

Samo nekoliko minuta kasnije bilo je 7:0, a ovaj put u strijelce se upisao Mbappe. No, svoju posljednju riječ na utakmici dao je fantastični Neymar koji je četvrtim golom postavio konačnih 8:0.

Lique 1, 21. kolo:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

PSG - Dijon 8:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi