Sudija koji je udario i isključio igrača Nantesa se zamjerio i Zlatanu

Nije želio švedskom fudbaleru dati loptu nakon hat-tricka u dresu PSG-a

Sudija koji je udario i isključio igrača Nantesa se zamjerio i Zlatanu

Francuski sudija Tony Chapron je šokirao fudbalsku javnost i postao internet senzacija nakon što je u nedjelju na susretu Nantesa i PSG-a, udario, a potom i isključio fudbalera Kanarinaca Diega Carlosa.

PSG je krenuo u kontru, Diego se vraćao u odbranu, te je slučajno sapleo sudiju Chaprona koji se nalazio ispred njega.

Iako se fudbaler Nantesa momentalno pokušao izviniti, Chapron je udario nogom Diega, a potom mu je pokazao i drugi žuti karton i put u svlačionicu.

Mnogi su ostali šokirani Chapronovim postupkom, a on je naknadno suspendovan zbog istog.

Međutim, ovo nije prvi put da Chapron ima "neprijateljski stav" prema fudbalerima u francuskoj Ligue 1.

Naime, njegov "bijes" je osjetio i Zlatan Ibrahimović, dok je još nosio dres PSG-a. Švedski napadač je u martu 2015. godine postigao hat-trick u pobjedi PSG-a nad Lorientom, te je želio, kako tradicija nalaže, loptu kojom se igrala utakmica ponijeti kući kao trofej.

Međutim, Chapron je po završetku pomenute utakmice odbio Ibrahimoviću dati loptu, što je dovelo do rasprave između njih dvojice.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ibrahimović je, na kraju, ipak dobio loptu nakon što se Chapron "smilovao", ali njegov tadašnji postupak je začudio mnoge.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi