Park: Presretan sam zbog pobjede

Zadovoljstvo u taboru Korejaca

Park: Presretan sam zbog pobjede

Iako će oni koji malo manje prate nogomet van Evrope reći kako je pobjeda Južne Koreje nad Grčkom velika senzacija, bolji poznavaoci nogometnih prilika se neće složiti.

Južna Koreja je u posljednjih nekoliko godina napredovala u svim segmentima, liga im je sve jača, veliki broj inostranih igrača u njihovim klubovima poboljšao je kvalitet njihovih igrača kojih je sve više u evropskim klubovima. Koreja igra brz i moderan nogomet za razliku od Grčke čija igra uspavljuje. Nakon pobjede nad nekadašnjim evropskim prvacima igrači Južne Koreje su bili zadovoljni.

„Velika je čast i zadovoljstvo to što sam izabran za igrača utakmice. Ostvarili smo odličan rezultat u prvoj utakmici i veoma sam sretan zbog toga. S obzirom da je ovo prvo SP na tlu Afrike onda sam još sretniji što smo upisali pobjedu“, rekao je nakon utakmice kapiten Južne Koreje i član Manchester Uniteda Ji Sung Park, strijelac drugog pogotka i najbolji igrač današnje utakmice.

Park je zadovoljan svojom igrom, ali kaže kako je najbitnije da je cijeli tim odigrao vrlo dobro i upisao pobjedu. Posebno je važno što je pobjeda upisana protiv tim akoji igra veoma zatvoreno i mnogo jače reprezentacije od Južne Koreje teško dolaze u šansu za pogodak. Uprkos pobjedi Park kaže da je Argentina i dalje favorit grupe.

„Lično, veoma sam zadovoljan što sam bio strijelac, ali, konačno, najvažnije je da smo odigrali timski na visokom nivou i upisali pobjedu. Ovo je timska pobjeda u kojoj sam ja bio samo jedan od zaslužnih. Argentina je naravno najjača ekipa u našoj grupi i jedan od kandidata da ode do kraja“, kaže Park.

Selektor Južne Koreje Jung Moo Huh je bio zadovoljan izvedbom svojih igrača, ali kaže da još nije ništa gotovo. Pred njegovim igračima su još dvije teške utakmice, protiv favorita grupe Argentine, te solidne Nigerije. Sljedeću utakmicu Južna Koreja igra protiv Argentine, a onda u posljednjem kolu, vjerovatno odlučujuću utakmicu, protiv Nigerije.

„To su oba jaka tima, veoma teška za igru, ali mi ćemo pokušati da damo najbolje od sebe kako bi prošli dalje. Tako igramo uvijek, bez obzira ko je s druge strane“, najavio je utakmice bez predaje selektor Južne Koreje Jung Moo Huh, južnokorejski Mourinho, čovjek koji je nekada radio kao prevoditelj, baš kao i Portugalac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti