Parker uništio Britance

Turnir u Londonu

Parker uništio Britance

Francuska je na turniru u Londonu demonstrirala silu protiv domaće selekcije Velike Britanije.

Pijetlovi su slavili sa čak 82:60, a Toni Parker jke odigrao briljantnu partiju. As San Antonia (1980, 183 cm) postigao je 25 poena uz 7 skokova i 4 skoka. Odlični su bili i Nicolas Batum sa 12 i Jaokim Noah sa 10 poena i 12 skokova. Kod Britanaca su se jedino istakli Joel Freeland sa 16 i Nathan Reinking sa 12.

Zanimljivo da je nakon prve četvrtine bilo samo 20:18 za Francuze, a nakon prvih 20 minuta 34:29. Francuzi su eksplodirali u trećoj četvrtini u kojoj su postigli 26 poena, dok su Britanci u poslednjoj postigli samo 12. U drugom kolu Francuska igra sa Hravtskom dok će se Britanci sastati sa Australijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.