Parma dovela Panuccia

Serie A

Parma dovela Panuccia

Povratnik u italijansku Seriu A, Parma, dovela je u svoje redove  veliko pojačanje, koje će im pomoći u ostvarenju plana u povratničkoj sezoni, a to je opstanak u ligi. Veteran Christian Panucci biće zadužen za odbranu u narednoj sezoni.

36-godišnji veteran Christian Panucci bio je slobodan nakon što mu je prije mjesec dana istekao ugovor s Romom, a italijanski mediji su uveliko špekulirali da će se vratiti u Genou, rodni grad i klub, gdje je i započeo karijeru, kako bi je tu završio, ali Parma je očito bila konkretnija. 

Panucci bi svojim dugogodišnjim iskustvom trebao pomoći Parmi da ostvari opstanak u Serii A, nakon što su se ekspresno vratili nakon jedne sezone provedene u nižem rangu. 

Panucci je u karijeri nastupao za Genou, Milan, Real Madrid, Inter, Monaco i Romu, a za reprezentaciju Italije nastupio je na tri svjetska i tri europska prvenstva. Osvajao je Ligu prvaka s Milanom 1994 i s Real Madridom 1998. godine. 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.