Parma želi Del Piera

Parma želi Del Piera

Midhat Šljivak

Predsjednik italijanskog prvoligaša Parme Tommaso Girardi pozvao je legendu torinskog Juventusa da se priključi njegovom timu na kraju sezone nakon što mu istekne trenutni ugovor sa "starom damom".

"Nadam se da će ostati u Italiji. On je veliki igrač, ali prije svega veliki čovjek. Ako ostane u Italiji, vrata Parme su mu otvorena", rekao je Girardi.

Ipak, popularni  Pinturicchio će prema svemu sudeći karijeru nakon Juventusa nastaviti u SAD-u, odakle ima mnogobrojne ponude.

Del Piero je u Juventus došao 1993. godine iz ekipe Padove, a u Torinu je postao istinska legenda kluba. Kao njegova zamjena u Juventusu spominje se upravo igrač Parme, koji je pod ugovorom sa Juventusom, Sebastian Giovinco.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.